Predejane i auto-put na koridoru 10 iz vazduha

Koridor 10 i izgradnja auto-puta, promenila je život mnogih meštana varošice Predejane. Nekima u pozitivnom, nekima u negativnom smislu. Kako će njihov život do završetka radova na koridoru 10 izgledati, ne može se sa sigurnošću tvrditi. Takođe, ne zna se ni kakva će biti sudbina svih onih koji će ostati lojalni varošici i životu u njoj nakon aktiviranja auto-puta.

Ono što je evidentno je da mnoge stvari neće biti iste. Ostaje nam samo da budemo svedoci vremena u kome živimo, i svega onoga što će doći, kao i da mislimo najbolje našoj varošici. Da li možemo nešto da učinimo za nju? To je već kompleksno pitanje…

Ukoliko ste se pitali kako napreduju radovi na deonici auto-puta od Grdelice, tačnije od nekadašnjeg “Sarajevskog mosta”, posle bombardovanja poznatijeg kao “Most obnove”, pa sve do varošice Predejane, možete to videti na sledećem video klipu, ni manje ni više nego iz vazduha:

 

 

Na deonici puta kod Vladičinog Hana ka tunelu Manajle, završava se i most “Vrla”. “Vrla” predstavlja najduži most na koridoru 10 sa dužinom od 644,4 metra. Radove na njemu izvodi španski konzorcijum Azvi-Rubau.

 

 

Za kraj, imamo i trenutni izgled trase auto-puta kod Mominog kamena i tunel “Manajle”.

 

 

Hvala Građevinskom forumu na ovako lepim kadrovima.

 

Autor: predejane.rs / Foto: predejane.rs / Video: gradjevinskiforum.rs

One comment

Leave a Reply